Trump ve Kim Jong 2019'un başında görüşebilir

Trump ve Kim Jong 2019'un başında görüşebilir

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile 2019'un başlarında bir araya gelebileceklerini söyledi.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile 2019'un başlarında bir araya gelebileceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Ocak veya Şubat aylarında ikinci kez bir araya gelebileceklerini ifade etti. ABD Başkanı, ikinci zirveye ev sahipliği yapabilecek üç farklı yerin değerlendirildiğini, ancak henüz netleştirilmediğini belirtti.

Arjantin’de gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi’nin sona ermesinin ardından ülkesine geri dönüş yolunda başkanlık uçağında gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, “Aramızda işler iyi gidiyor. İyi bir ilişkimiz var” ifadelerini kullandı.

Trump, gazetecilerin Kuzey Kore liderini ABD'ye davet edip etmeyeceği sorusunu “Bir noktada, evet” şeklinde yanıtladı.

Trump ve Şi bir araya geldi

Öte yandan Beyaz Saray’dan Başkan Trump’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı görüşme sonrasında yapılan açıklamada, her iki lider ve Kuzey Kore lideri Kim’in, Kore Yarımadası’nın “nükleer silahlardan arındırılması” için çalıştıkları belirtildi. Açıklamada, Şi ve Trump’ın “Kuzey Kore’de önemli ilerlemeler kaydedildiğini kabul ettikleri” de yer aldı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın Pyongyang'ı silah programlarını sonlandıracak adımları atmaları için net bir plan oluşturmaya zorlayacağını söylemişti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.