Trump geri adım attı: Askerlere atış açın demiyorum

Trump geri adım attı: Askerlere atış açın demiyorum

ABD Başkanı Trump, Meksika sınırındaki göçmenlerin taş atması halinde ABD askerinin ateş açacağını söylemişti ancak daha sonra bunu kastetmediğini öne sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırındaki göçmenlerin taş atması halinde ABD askerinin ateş açacağını söylemişti ancak daha sonra bunu kastetmediğini söyledi.

Trump yaptığı açıklamada, “Ateş açın demiyorum. Askerler ateş etmeyecek. İstediğimiz şey göçmenlerin taş atmamasıdır” dedi.

Beyaz Saray’ın bahçesinde yaptığı basın açıklamasında Trump, taş atacak olan göçmenlerin uzun süre gözaltına alınacaklarını söyledi.

Trump Perşembe günü, göçmenlerin taş atması durumunda ABD askerlerinin nasıl davranacağına yönelik verdiği cevapta, “Göçmenler bize taş atarsa askerlerimiz ateş açacak. Meksika’daki gibi taş atmaya kalkarlarsa güvenlik güçlerimiz ateşle karşılık verme seçeneğini değerlendirecektir. Sonuçta atılan bir taşın yüzünüze isabet etmesi de çok farklı bir durum değil.” ifadelerini kullanmıştı.

ABD askeri sözcüsü, Cuma günü yaptığı açıklamada, hafta sonuna kadar Meksika sınırında 7 bini aşkın askerin konuşlandırılacağını duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.