ABD'yi vuran hortumlarda can kaybı artıyor

ABD'yi vuran hortumlarda can kaybı artıyor

ABD'nin birkaç eyaletinde meydana gelen hortumlar sebebiyle en az 32 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Son birkaç gündür ABD'nin orta ve güney eyaletlerinde etkili olan hortumlar nedeniyle en az 32 kişi hayatını kaybetti.

8 eyalette etkili olan hortumlar birçok evin yıkılmasına, binlerce yapının da elektriksiz kalmasına neden oldu. Amerika'nın Sesi'nin ABD medyasından aktardığına göre 60’tan fazla hortum tespit edildi.

Arkansas, Tennessee, Illinois, Indiana, Alabama, Mississippi eyaletlerinde hortumlar nedeniyle can kayıpları oldu. Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders eyalette olağanüstü durum ilan etti.

Ulusal muhafızlar toparlama çalışmalarına yardımcı olmak için görev başında.

Vali Sanders Başkan Biden’la durumu konuştuğunu ve Biden’ın federal yardım sözü verdiğini kaydetti.

Hortumlar nedeniyle Illinois eyaletinde bir tiyatronun çatısı çöktü, bir kişi hayatını kaybetti. Fırtına, sert rüzgar Virginia, Ohio ve Pennsylvania eyaletlerinde de yaşamı olumsuz etkiledi. Bu üç eyalette de önemli oranda elektrik kesintileri gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta da Mississippi eyaletinde hortumlar nedeniyle 26 kişi yaşamını yitirmişti.

Fırtına Tahmin Merkezi bazı hortumların uzun mesafeler kat edebileği uyarısında bulundu. Mississippi’de geçen haftaki hortumun bir saat süresince 94 km mesafe kat ettiğine dikkat çekiliyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.