ABD: Suriye'de saldırıya uğrayan 6 askerimiz beyin travması geçirdi

ABD: Suriye'de saldırıya uğrayan 6 askerimiz beyin travması geçirdi

ABD Savunma Bakanlığı, İran destekli milislerce Suriye'de düzenlendiği belirtilen saldırılarda Amerikan askerlerinin beyin travması geçirdiğini iddia etti.

ABD Savunma Bakanlığı geçen hafta Suriye’de İran’ın desteklediği gruplar tarafından düzenlenen iki saldırıda yaralanan altı ABD askerinin beyin travması geçirdiğini açıkladı. Pentagon ABD’nin düzenlediği karşı saldırıda 8 İran destekli milisin öldüğünü belirtti.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Pentagon sözcüsü Pat Ryder düzenlediği günlük basın toplantısında, altı askere yapılan rutin tarama sırasında teşhisin konulduğunu söyledi.

Pentagon sözcüsüne göre, 23 Mart’ta Haseke yakınlarındaki üsse insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıdan sonra dört asker beyin travması geçirdi. Diğer iki askerin de 24 Mart’ta İran destekli grupların roket saldırısının ardından beyin travması geçirdiği belirtiliyor.

Pentagon sözcüsü, “Patlama bölgesindeki tüm personel beyin travması taramasından geçti. Saldırı sonrası sağlık taramasında ilk açıklanan yaralanmalara ek olarak bunlar tespit edildi” dedi.

Bu açıklamayla birlikte Suriye’deki saldırılarda yaralanan ABD askeri sayısı 12’ye yükselmiş oldu. Saldırılarda ABD’li sözleşmeli bir personel hayatını kaybetmişti.

ABD’nin hava harekatında sekiz milis öldü

ABD’nin İran destekli grupların saldırısına karşılık olarak düzenlediği hava harekatında sekiz milisin öldürüldüğü belirtiliyor.

Pentagon sözcüsü ölen milislerin İranlı olmadıklarını ancak İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı olduklarını değerlendirdiklerini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden İran’la savaş istemediklerini söylemiş; ancak Amerikalılar’ı korumak için güçlü ve kararlı bir şekilde adım atacakları uyarısında bulunmuştu.

2020 yılında Irak’taki bir üsse İran tarafından düzenlenen füze saldırısının ardından 100’den fazla ABD askerine beyin travması teşhisi konulmuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.