Suriye'de askeri personeli öldürülen ABD hava saldırıları düzenledi

Suriye'de askeri personeli öldürülen ABD hava saldırıları düzenledi

ABD İran destekli milislerin Suriye'deki üssüne saldırmasının ardından misilleme olarak İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılı gruplara yönelik hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de ABD üssüne düzenlenen kamikaze drone saldırısında 1 Amerikan askeri personelinin öldüğü, 6'sının yaralandığı açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), istihbarat değerlendirmelerine göre dün gerçekleşen saldırıda kullanılan insansız hava aracının İran menşeli olduğunu duyurdu.

İran destekli gruplara misilleme

Bunun ardından ABD'nin drone saldırısına misilleme olarak dün akşam saatlerinde Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı gruplara yönelik hava saldırısı tertip ettiği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran destekli milislere yönelik hava saldırısının Başkan Joe Biden'ın talimatları doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.

ABD'nin Suriye'de 900'den fazla askeri personelinin konuşlu olduğu düşünülüyor. İran destekli milisler ile ABD arasında Suriye'de zaman zaman karşılıklı füze ve hava saldırıları gerçekleştiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum