"Suriyelilerin dövülerek öldürülmesi olayında üç asker tutuklandı"

"Suriyelilerin dövülerek öldürülmesi olayında üç asker tutuklandı"

Türkiye-Suriye sınırını yasa dışı yollarla geçmek isteyen bir Suriyelinin sınırdaki jandarma güçlerince gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Sınırda yaşanan olayı takip eden bir avukatın Bianet'ten Ayça Söylemez'e aktardığı bilgiye göre göçmenleri darp eden jandarma görevlileri hakkında Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "insan öldürme" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Habere göre, verdikleri ifadenin ardından iki teğmen ve bir üsteğmen tutuklandı. İfade veren askerlerden üçü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sınır karakolunda görevli askerlerden biri, ifadesinde araca bindirilip karakola götürülen Suriyelilerin, araçta darp edildiğine dair seslerini bizzat duyduğunu söyledi.

Darp edilenlerden ikisi çocuk

İkisi 17 yaşında, biri 50 yaşlarında olan Suriyeli sığınmacılar geri gönderildi. Yoğun bakımda olanlar ise Suriye’deki bir hastanede tedavi altına alındı.

Şikayetçi olan Suriyeliler ifadelerinde ağır işkence gördüklerini, iki kişinin işkencede öldüğünü, kendilerine mazot içirildiğini anlattı.

Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma hakkında gizlilik kararı verdi.

Ne olmuştu?

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından paylaşılan bir haberde 18 yaşındaki Suriyeli bir gencin Türk sınır güçleri tarafından dövülerek öldürüldüğü öne sürülmüştü.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum