"İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi'nin üst düzey ismi Suriye'deki İsrail saldırısında öldü"

"İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi'nin üst düzey ismi Suriye'deki İsrail saldırısında öldü"

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Suriye'nin başkenti Şam'da silahlı grubun üst düzey liderinin İsrail tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

İran tarafından desteklenen Filistin İslami Cihad Hareketi, İsrail'i Suriye'nin başkenti Şam'da gruba bağlı üst düzey bir isme suikast gerçekleştirmekle suçladı.

Grubun açıklamasında, Filistin İslami Cihad Hareketi'nin üst düzey üyelerinden ve mühendislerinden biri olduğu bilinen Ali Remzi el Esvad'ın pazar günü "İsrail saldırısında öldüğü" ifade edildi.

İsrail tarafından ise konuya ilişkin dair bir açıklama yapılmadı.

Esvad'ın ailesinin 1948'de İsrail tarafından Hayfa kentinde yerinden edildiği, ailesinin daha sonra Suriye'deki mülteci kamplarına yerleştiği biliniyor.

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Esed rejimi ve İran destekli milislere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Öte yandan İsrail, 2019 yılında Suriye'nin başkenti Şam'da İslami Cihat liderliği mensubu Ekrem El Ecuri'nin evini hava saldırsı düzenlemiş, Ecuri saldırıdan kurtulurken oğlu hyatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.