İsrail 77 günde 89 Filistinliyi katletti

İsrail 77 günde 89 Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El Bire kentinde ateş açması sonucu bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El Bire kentinin kuzey girişinde bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğunu iddia ettiği Filistinli bir genci vurarak öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin cuma günü akşam saatlerinde açtığı ateş sonucu 23 yaşındaki Yezen Ömer Cemil Hasib’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail güçleri, Filistinli genci öldürmesinin ardından Ramallah’ın kuzey girişini her iki yönde geçişlere kapattı ve bölgeye ek kuvvet gönderdi.

İsrail güçleri bir gün önce de Cenin kentine baskın düzenleyerek 4 kişiyi vurarak öldürmüş ve 18 kişiyi yaralamıştı.

Yezen Ömer Cemil Hasib adlı Filistinli gencin hayatını kaybetmesiyle birlikte yılbaşından bu yana İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinli sayısı 89’a yükseldi.

Öte yandan dün akşam Ramallah’ın batısındaki Deir İbziğ köyünde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda iki gencin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, gençlerin İsrail güçlerinin ateş açması sonucu bacaklarından gerçek mermilerle yaralandıklarını ifade etti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.