İsrail Yahudilerin 2005 yılında boşaltılan yerleşim yerlerine dönüşünü onayladı

İsrail Yahudilerin 2005 yılında boşaltılan yerleşim yerlerine dönüşünü onayladı

İsrail Parlamentosu, 2005 yılında boşaltılan Yahudi yerleşim yerlerinin yeniden açılmasını onayladı.

İsrail parlamentosu Knesset, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yer alan ve 2005 yılında Gazze'den çekilme işlemi esnasında tahliye edilen Yahudi yerleşim merkezlerine yeniden el konulmasını onayladı.

Knesset'te salı günü yapılan oylamada, işgal altındaki Batı Şeria'da dört Yahudi yerleşim yerinin tahliye edilme kararından geri dönülmesi, 31 lehte, 18 aleyhte oyla kabul edildi.

Yasanın kabul edilmesiyle birlikte Yahudilerin, İsrail ordusunun da son onayıyla Batı Şeria'daki Homesh, Ganim, Kadim ve Sa-Nur adlı yerleşim merkezlerine yeniden yerleşmesi bekleniyor.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in başkanlığını yaptığı Dindar Siyonist Partisi yetkilileri, yasanın onaylanmasını dans ederek kutladı.

İsrail'in yasayı, Batı Şeria genelinde Yahudi yerleşim yerlerini daha da genişletmek amacıyla ve bölgenin büyük bir kısmını fiili olarak ilhak etmek için kullanabileceğinden endişeleniyor.

1967'den bu yana İsrail, Filistin toprakları üzerinde yaklaşık 140 Yahudi yerleşim yeri kurdu. İsrail'in resmi izin çıkartmadığı ancak göz yumduğu radikal Yahudiler de küçük yerleşimler kurarak Filistin topraklarını işgal etmeye devam ediyor.

İsrail'in Filistin topraklarında kurduğu Yahudi yerleşim yerleri, uluslararası arenada 'yasa dışı' olarak tanımlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.