İran ve Suudi Arabistan normalleşmesinde ikinci perde

İran ve Suudi Arabistan normalleşmesinde ikinci perde

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan, normalleşme kapsamında büyükelçiliklerin yeniden açılma sürecinin ele alınacağı bir görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bin Ferhan ve Abdullahiyan birbirlerinin, hilalin her iki ülkede de görülmesi sebebiyle perşembe günü başlayan Ramazan ayını tebrik etti.

Yakın zamanda diplomatik ilişkilerini yeniden tesis eden Suudi Arabistan ve İran Dışişleri Bakanları önümüzdeki günlerde görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan ve İranlı mevkidaşı Abdullahiyan'ın arasında yapılacak görüşmelerin, ilişkilerin yeniden kurulması sebebiyle büyükelçilikler ve konsoloslukların açılması süreci etrafında gerçekleşeceği bildirildi.

İki bakan arasında yapılacak görüşmeler, normalleşme sürecinin bir sonraki aşaması olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi Riyad’a davet etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.