Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümet güçleri arasında esir takası

Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümet güçleri arasında esir takası

Yemen'da İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan destekli hükümet güçleri arasında esir takası yapılacağı bildirildi.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği hükümet güçleri ile İran destekli Husiler ile arasında esir takası gerçekleştirileceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) öncülüğünde İsviçre'de Husiler ile hükümet güçleri arasında yürütülen müzakereler sonucunda taraflar, 880 kadar tutukluyu serbest bırakma kararı aldı.

Husilerin müzakere heyeti lideri Muhammed Abdusselam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 700 mahkum karşılığında 15'i Suudi, 3'ü Sudan uyruklu ve diğer tutsaklar dahil birçok tutukluyu serbest bırakacaklarını açıkladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği Yemen hükümet güçleri, Reuters'a yaklaşık olarak 880 tutuklunun serbest bırakılacağını söyledi. BM ve ICRC, taraflar arasında bir anlaşma sağlandığını henüz doğrulamadı.

İran ile Suudi Arabistan'ın diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmesinin ardından Yemen'de tekrardan ateşkes sağlanması meselesi gündeme oturmuş durumda.

Birleşmiş Milletler'in Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen'de 8 yıldır devam eden savaşı bitirmek için yoğun diplomatik çabaların yürütüldüğünü açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.