Husiler: İran-Suudi Arabistan anlaşması Yemen savaşını etkilemeyecek

Husiler: İran-Suudi Arabistan anlaşması Yemen savaşını etkilemeyecek

Husilerin Siyasi Büro üyesi Abdulvahhap el Mahbaşi, İran'a bağlı olmadıklarını ve Suudi Arabistan-İran normalleşmesinin Yemen savaşının seyri üzerinde etkisi olmayacağını belirtti.

Husilerin Siyasi Ofis üyesi Abdulvahhap el Mahbaşi, Suudi Arabistan'ın İran'la normalleşmesinin Yemen savaşı üzerinde bir tesiri olmayacağını çünkü "Tahran'a bağlı olmadıklarını" söyledi.

Riyad yönetimine bağlı Al Arabiya televizyon kanalının Lübnan Hizbullahı'na yakınlığıyla bilinen "Al Mayadeen" televizyonundan aktardığına göre, El Mahbaşi, İran ile ilişkilerinin bağlılık modelinde seyretmediğini, fakat bir İslam kardeşliği ilişkisi ile meydana geldiğini savundu.

Mahbaşi, Yemen meselesinin Tahran-Riyad arasındaki görüşmelerle değil, Sana-Riyad müzakereleriyle çözülebileceğini belirtti.

Siyasi Ofis üyesi Abdulvahhap el Mahbaşi ayrıca, "Suudi Arabistan İran ile ortak savunma anlaşması ve askeri ittifak kursa bile, saldırganlığına devam ettiği sürece anlaşmaların onları Husilerden korumayacağını" vurguladı.

Husilerin Yemen'de İran tarafından desteklendiği ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonla çatışmalar yaşadığı biliniyor.

Suudi Arabistan ve İran kısa bir süre önce Çin'in ara buluculuğunda diplomatik ilişkileri yeniden kurma ve büyükelçilikleri yeniden açma konusunda mutabakata varmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.