Suudi Arabistan ile anlaşan İran Husilere desteği kesecek mi?

Suudi Arabistan ile anlaşan İran Husilere desteği kesecek mi?

İran'ın Suudi Arabistan'la yaptığı anlaşma doğrultusunda Yemen'de Husileri silahlandırmamayı kabul ettiği iddia edildi.

İran'ın, yeniden diplomatik ilişkileri tesis ettiği Suudi Arabistan'la yaptığı anlaşma doğrultusunda Yemen'de Husilere silah sevkiyatını durdurmayı kabul ettiği iddia edildi.

Wall Street Journal'in Suudi ve ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, İran, Yemen'deki Husileri silahlandırmamayı kabul etti.

Suudi ve ABD'li yetkililer, Tahran'ın Husileri silahlandırmamasının, silahlı grubun savaşı sonlandırmayı kabul edeceği bir anlaşmaya varılmasının önünü açabileceğini söyledi. İran ise halihazırda Husilere silah tedarik ettiği yönündeki iddiaları reddediyor.

Yetkililere göre, İran Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları son vermesi için de Husilere baskı yapacak.

İran'ın Yemen'deki çatışmaya yaklaşımının, Suudi Arabistan ile yapılan anlaşmanın başarısı konusunda bir turnusol kağıdı işlevi göreceği düşünülüyor. Yapılan anlaşmanın, yakın gelecekte Yemen konusunda uzlaşıya varılması ihtimalini de artırdığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.