İran destekli Husilerden Yemen'de barışa 'şartlı evet'

İran destekli Husilerden Yemen'de barışa 'şartlı evet'

İran destekli Husilerin Yemen'de kalıcı ateşkesin sağlanması konusunda çalışmalar yürüttüğü bildiriliyor.

İran destekli Husilerin sözcülerinden Muhammed Abdusselam, silahlı grubun taraflarla kalıcı ateşkese varma arayışında olduğunu açıkladı.

Husilere bağlı El Mesire televizyon kanalına konuşan Abdusselam, Yemen'i kalıcı ateşkese taşımak için çalışmalar yürüttüklerini ve konuya ilişkin görüşlerini Ummanlı arabuluculara ilettiklerini söyledi.

2014'de düzenlenen bütçe tasarısı uyarınca memur maaşlarının hükümet kontrolündeki petrol ve doğal gaz gelirlerinden karşılanması gerektiğinin altını çizen Husi Sözcüsü Abdusselam, limanların, havaalanlarının, yolların açılması, tüm mahkumların serbest bırakılması ve insani sorunların bütüncül bir şekilde ele alınması gibi şartları olduğunu vurguladı.

Yemen'de 2022 yılının ekim ayında sonlanan ateşkes sonrası Husiler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon destekli Yemen hükümeti arasında çatışmalar baş göstermişti.

Umman'ın Husiler ve Yemen hükümeti arasında ülkede barışa giden yolda arabuluculuk görevi yürüttüğü biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.