ABD'den Yemen'de El Kaide'ye hava saldırısı

ABD'den Yemen'de El Kaide'ye hava saldırısı

Yemen'in Marib kentinde ABD tarafından gerçekleştirildiği düşünülen hava saldırısında El Kaide mensubu olduğu belirtilen 2 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen'in orta kesimindeki Marib kentinde ABD tarafından düzenlendiği düşünülen hava saldırısında El Kaide mensubu olduğu ifade edilen 2 kişinin öldüğü açıklandı.

Yerel kaynaklara göre, 27 Şubat'ta Marib'in Vadi Abida ilçesine bağlı El Husen bölgesinde ABD tarafından bir eve yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında El Kaide Şeri yetkilisi olduğu ifade edilen Suudi Arabistan vatandaşı Hamad Hamud el Osmani et Temimi de dahil olmak üzere 2 kişi ölürken, 1 kişi yaralandı.

Marib kentindeki bir gazeteci Arab News'e verdiği demeçte El Husen bölgesindeki saldırıda iki kişinin öldüğünü doğruladı ancak ölen kişilerin El Kaide üyeleri olup olmadığını teyit edemediğini söyledi.

ABD'ye ait olduğu değerlendirilen silahlı insansız hava araçlarının 30 Ocak'ta Marib şehri kırsalındaki Ubeyde Vadisi'nin Samda bölgesinde hareket etmekte olan bir araca hava saldırısı gerçekleştirmesi sonucunda araç içerisinde bulunan ve "El Kaide bağlantılı" oldukları değerlendirilen 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.