İran'dan Fransa'ya 'Charlie Hebdo' notası: Sınırı aşmayın

İran'dan Fransa'ya 'Charlie Hebdo' notası: Sınırı aşmayın

İran, Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı ülkenin dini lideri Hamaney'le ilgili karikatürler nedeniyle Fransa'ya sert tepki gösterdi. Dergi, Hamaney'i 'alaya alan' onlarca karikatürden oluşan özel baskı hazırlamıştı.

(Fotoğraf: Flickr/Blondinrikard Fröberg)

İran, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Fransız dergisi Charlie Hebdo'da yayımlanan karikatürleri nedeniyle Fransa'ya sert tepki gösterdi.

DW Türkçe'nin haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hamaney'e yönelik "hakaret içerikli" karikatürlerin sonuçsuz kalmayacağı uyarısı yaparak "Dini ve siyasi otoriteye karşı bir Fransız yayın kuruluşunun karikatürler yayınlama suretiyle gerçekleştirdiği hakaret, ahlâk ve adaba aykırı eylem, etkili ve kararlı bir şekilde yanıt bulacaktır" dedi.

Abdullahiyan, "Fransa hükümetinin sınırlarını aşmasına izin vermeyeceğiz. Kesinlikle yanlış yolu seçmişlerdir" ifadesini kullandı.

"İranlıların mücadelesine destek" yarışması

Charlie Hebdo, Hamaney konulu karikatür yarışması düzenlemiş ve dünyanın dört bir yanından gelen karikatürler arasından seçtiklerini "Mollalar, geldiğiniz yere geri dönün" başlığıyla özel bir sayı olarak derlemişti. Dergi, 8 Aralık'ta başlattığı yarışmanın, "Özgürlükleri için savaşan İranlıların mücadelesine destek" amacı taşıdığını açıklamıştı.

Charlie Hebdo, Hamaney karikatürlerini, derginin Paris'teki merkezine 7 Ocak 2015'te düzenlenen, 12 kişinin öldüğü saldırının yıl dönümü vesilesiyle hazırladığı özel baskıda yayımladı.

7 Ocak 2015 tarihinde yerel saatle 11.30 sularında Charlie Hebdo dergisinin Paris'teki ofisine silahlı bir sadırı gerçekleştirildi. Dergiyi hedef alan ve 12 kişinin öldüğü saldırının sebebinin ise Hz. Muhammed'e yönelik hakarete varan çizimlerin dergide yayınlanması gösterilmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum