"İran artık İsrail için birinci tehdit değil"

"İran artık İsrail için birinci tehdit değil"

İsrail askeri istihbaratının yaptığı değerlendirmelere göre İran'ın İsrail için 'en büyük tehdit' olmaktan çıktığı belirtiliyor.

İsrail askeri istihbaratının artık İran'ı İsrail'e yönelik bir numaralı tehdit olarak görmediği bildirdi.

Israel Hayom'un pazar günü yayımlanan haberinde, istihbarat değerlendirmeleri kapsamında 2023 yılında İsrail'in karşılacağı zorluklara dair bir liste ele alındı.

Geçmiş dönemlerde yürütülen istihbarat değerlendirmelerinin aksine 2023 için İran'ın ana tehdit olmaktan çıktığı belirtildi.

Habere göre, 2023'te küresel zorluklar İsrail'in karşılaşacağı en büyük tehditler olarak görülürken İran ise en ciddi tehditler sıralamasında ikinci sıraya geriledi.

Yapılan istihbarat değerlendirmelerinde, İran'ın artık ana odak noktasından çıktığı ancak halen "önemli ve komplike bir zorluk" olarak tanımlanabileceği vurgusu yapılsa da, Tahran yönetimi artık daha büyük bir meselenin parçası olarak nitelendiriliyor.

Ana odak noktasının ABD-Çin gerilimleri olduğunun vurgulandığı değerlendirmelerde, 2023 yılında da tırmanması beklenen söz konusu gerilimin İsrail'in yüzleşmesi gereken küresel zorluklardan biri olduğu ifade ediliyor.

Değerlendirmelerde ayrıca, küresel zorluklar olarak Ukrayna'daki savaş durumunun yanı sıra Çin'de tedarik zincirlerinde yaşanan kesintiler de öne çıkarılıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.