İsrail'den ABD'ye 'Ukrayna' resti: Silah göndermeyi reddettiler

İsrail'den ABD'ye 'Ukrayna' resti: Silah göndermeyi reddettiler

İsrail, ABD'nin Hawk hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya göndermesine ilişkin tekliflerini reddetti.

ABD, İsrail'den envanterindeki hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya göndermesini talep etti.

Axios'un üst düzey İsrailli ve ABD'li kaynaklara dayandırdığı habere göre, Biden yönetimi 2 hafta önce İsrail Savunma Bakanlığıyla iletişime geçerek hizmet dışında olan Hawk hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya tedarik etmelerini istedi.

Üst düzey bir İsrailli yetkiliye göre ise İsrail, ABD'ye "Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapma konusunda politikasının değişmediğini" bildirdi.

İsmi açıklanmayan İsrailli Savunma Bakanlığı yetkilisine göre ordunun elindeki Hawk sistemleri, uzun bir süredir bakım görmemeleri sebebiyle kullanılamaz halde.

Ancak Axios'un bilgi edindiği İsrailli kaynaklar, İsrail'in elindeki hizmet dışı Hawk sistemlerinin bakımdan geçirilip kullanıma sunulabileceğini savunuyor.

İsrail'in bugüne kadar ABD'nin ve Ukrayna'nın Kiev yönetimine silah tedariki yapmasına dair teklifleri reddettiği biliniyordu.

ABD'li bir yetkiliye göre Biden yönetimi yalnızca İsrail'den değil, ismi açıklanmayan diğer ülkelerden de aktif halde kullandıkları ya da hizmet dışı Hawk hava sistemlerini Ukrayna'ya göndermelerini talep etti.

İsrail, 1960'larda Mısır ve Suriye hava saldırılarına karşı ABD'den Hawk hava savunma sistemlerini teslim almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.