İsrail'de yeni hükümet Rusya ile daha yakın ilişki yürütecek

İsrail'de yeni hükümet Rusya ile daha yakın ilişki yürütecek

Rusya'nın Ukrayna işgalinden sonra İsrail-Rusya dışişleri bakanları düzeyinde ilk temasın gerçekleşeceği belirtiliyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bugün bir görüşme yapması bekleniyor.

İsrailli gazeteci Barak Ravid'in haberine göre Cohen, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile yapacağı görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, yeni hükümetin daha fazla Rusya yanlısı bir çizgide ilerleyeceğine dair sinyaller verdi.

Yair Lapid'in dışişleri bakanı olduğu dönemdeki politiklarına kıyasla Rusya'yı kamuoyunda alenen kınamayacağını belirten Cohen, yeni hükümetin Rusya ve Ukrayna konusunda aleni olarak daha az açıklamada bulunacağını söyledi.

İsrail'in Ukrayna'ya yönelik insani yardımlarının devam edeceğinin altını çizen Eli Cohen, Ukrayna'daki savaş hakkında daha "sağduyulu" politikalar izleyebileceklerini belirtirken dışişleri bakanlığının konuya ilişkin daha detaylı içeriği güvenlik kabinesine sunacaklarını ifade etti.

İsrail-Rusya ilişkileri

İsrail'in hem önceki Dışişleri Bakanı ve hem de eski Başbakanı olan Yair Lapid, Rusya karşısında daha 'sert' politikalar yürütmüştü. Lapid bu kapsamda Rusya'yı kamuoyu önünde kınamış ve Rus ordusunun savaş suçu işlediğine değinmişti.

Lapid ayrıca Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ne de Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü.

Yeni İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'in Lavrov ile yapacağı görüşmenin, işgal sonrası İsrail-Rusya dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak ilk temasın olacağı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.