İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Filistinliler, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine büyük tepki gösterdi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar-Ben Gvir, İsrail güçleri korumasında işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Daha önce de radikal Yahudilerle birçok kez Mesicd-i Aksa'ya baskın düzenleyen Ben-Gvir'in salı günü sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altındaki Mescid-i Aksa baskını Filistinlilerce büyük tepki topladı.

"Görmediğimiz bir provokasyon"

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetimi tararfından yapılan açıklamada, "Ben-Gvir'in Aksa baskını 2000 yılında Şaron'un ziyaretinden bu yana görmediğimiz bir provokasyon." denildi.

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron da 28 Eylül 2000'de İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

2000 yılındaki söz konusu baskın, İkinci İntifada'nın fitilini ateşlemesine yol açmıştı.

Filistinliler, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in bugünkü Mescid-i Aksa baskınını "provakasyon" olarak yorumlarken baskın sonucunda halihazırda yüksek seviyelerde olan gerilimin daha da tırmanabileceğini savunuyor.

Hamas: Ben Gvir'in Aksa baskının sonuçları olacak

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi halinde bu girişimin yanıtsız bırakılmayacağını açıklamıştı.

Ben Gvir'in bu hamlesinin, Mescid-i Aksa'ya yönelik Yahudi yerleşimci baskınlarını teşvik edeceği, artıracağı ve bölgede çatışmaların şiddetlenmesine yol açacağı belirtiliyor.

2003 yılından bu yana İsrail, polis eşliğinde aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine müsaade ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum