İsrail Başbakanı Netanyahu görevinin ilk gününde Mescid-i Aksa'da

İsrail Başbakanı Netanyahu görevinin ilk gününde Mescid-i Aksa'da

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "değerlerine sahip çıkmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak" için Ağlama Duvarı'nda ibadet ettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, eşi ile birlikte görevinin ilk gününde (1 Ocak 2023) işgal altındaki Kudüs'te bulunan "Ağlama Duvarı"nda (Burak Duvarı) ibadet gerçekleştirdi.

Netanyahu ve eşine, Ağlama Duvarı ve İsrail'in Kutsal Mekanlar Hahamı Shmuel Rabinovitch ve Ağlama Duvarı Miras Vakfı Başkanı Mordechai Soli Eliav da eşlik etti.

İsrail'de kurulan 37. hükümette altıncı kez başbakanlık görevini yapacağı için heyecanlı olduğunu belirten Netanyahu, "ibadet etmek, değerlerine sahip çıkmak, gelecek nesillere bunu aktarmak" için Ağlama Duvarı'na geldiğini söyledi.

Netanyahu, İsrail parlamentosundan onay almasının ardınan ülke tarihinde en sağcı hükümeti kurmuş ve dikkatleri üzerinde toplamıştı.

Yeni İsrail hükümetinde Filistin karşıtı ve Batı Şeria'nın ilhakını destekleyen isimler bulunduğu biliniyor.

Filistin ve Arap karşıtlığı yapan isimlerden biri olan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bu hafta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyeceğini ilan etti.

Radikal Yahudi yerleşimcilerle daha önce de Mescid-i Aksa'ya birçok kez baskın düzenleyen Ben-Gvir, gelecekte de baskınlara devam edeceğinin sinyalini verdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.