Putin'den Netanyahu'ya tebrik: "Ortadoğu barışı için işbirliğini güçlendirelim"

Putin'den Netanyahu'ya tebrik: "Ortadoğu barışı için işbirliğini güçlendirelim"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6'ıncı kez İsrail'in başbakanı olan Binyamin Netanyahu'ya tebrik mesajını iletti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümeti güvenoyu alan Binyamin Netanyahu'yu tebrik etti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, 6'ıncı kez İsrail'in başbakanı olan Netanyahu'nun liderliğindeki yeni hükümetin, "Ortadoğu'da barış ve güvenliğin sağlanması konusunda Rusya-İsrail iş birliğini her alanda güçlendirme yolunu devam ettirmesinin" umulduğu vurgulandı.

Putin, Rusya'nın Netanyahu'nun iki ülke arasındaki dost canlısı ilişkileri pekiştirmeye yönelik kişisel ve köklü geçmişi bulunan katkılarından dolayı müteşekkir olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna işgalini başlatmasının ardından İsrail tarafsızlık arayışında, Moskova'ya karşı büyük ölçüde ihtiyatlı bir politika izlemişti.

İsrail'in Kiev Büyükelçisi Michael Brodsky'nin, Washington Post'a yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Rusya ile olan ilişkilerinin aşılamayacak bazı sınırlar meydana getirdiğini söylediği bildirilmişti.

Brodsky, İsrail'deki herhangi bir hükümetin, Ukraynalılar dahil herhangi bir kesim için Rusya ile olan ilişkiler üzerinden elde ettiği çıkarları riske atmayacağını vurgulamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.