İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ilk durağı BAE

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ilk durağı BAE

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gelecek hafta Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edeceği bildirildi.

(Fotoğraf: Twitter/Binyamin Netanyahu)

İsrail'de hükümeti kuran Binyamin Netanyahu'nun Başbakan olarak ilk yurt dışı ziyaretini Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştireceği bildiriliyor.

Times of Israel'in haberine göre, Netanyahu'nun Başbakanlığa dönüşünden sonra ilk yurt dışı gezisini gelecek haftanın başlarında BAE'ye yapması bekleniyor.

Kaynaklara göre, Netanyahu'nun BAE'ye ziyaretinin net tarihi ve gezi programı üzerinde çalışmalar sürüyor.

Netanyahu Amerikalı gazeteci Bari Weiss'le yaptığı bir röportajda, barışı yayma konusundaki ciddiyetini ortaya koymanın bir işareti olarak görevi başındaki ilk ziyaretini BAE'ye gerçekleştireceğini kaydetmişti.

Al-Monitor'a konuşan Netanyahu'ya yakın üst düzey kaynaklar, hükümetin tam olarak kurulmasından önce, Binyamin Netanyahu'nun BAE ziyaretini yürütmek için hazırlıkların halihazırda başladığını vurgulamıştı.

Geçen hafta Tel Aviv'de BAE'nin Ulusal Günü kutlamalarına katılan Netanyahu, orada katılımcılara Dubai'yi ziyaret etme niyetine sahip olduğunu açıklamıştı.

15 Eylül 2020 tarihinde, eski ABD Başkanı Donald Trump öncülüğünde İsrail ve BAE arasında ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı. O günden bu yana taraflar, çeşitli alanlarda ikili anlaşmalara imza attı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.