Netanyahu'dan 'İsrail-Suudi Arabistan normalleşmesi' açıklaması

Netanyahu'dan 'İsrail-Suudi Arabistan normalleşmesi' açıklaması

İsrail'de yeni dönemde başbakan olması beklenen Binyamin Netanyahu Suudi Arabistan'la normalleşme girişimleri hakkında konuştu.

İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan'la normalleşme sinyalini verdi.

Suudi devletine ait Al Arabiya'ya konuşan Netanyahu, Suudi Arabistan ile normalleşmenin İsrail ile Filistin barışını sağlama konusunda mühim bir aşamaya karşılık geleceğinin altını çizdi.

Yeni bir barış girişimi sağlayabileceklerini düşünen Netanyahu, böylesi bir girişimin Arap-İsrail ve nihayetinde Filistin-İsrail çatışmasını çözmede büyük bir gelişmeye zemin hazırlayacağını dile getirdi.

Netanyahu, bu girişimle açıklık getirmek istediği olayın Suudi Arabistan'la tarihi bir barışa imza atabilmek olduğunu söyledi.

Bu niyeti için çalışmalar yürüteceğini söyleyen İsrail'in yeni başbakanı olması beklenen Netanyahu, Suudi Arabistan'la normalleşmenin bölgenin akıl almaz derecede değişimine yol açacağını vurguladı.

Netanyahu söz konusu girişimlere dahil olmayı isteyip istememenin Riyad yönetimi liderliğine kaldığını ifade ederken Suudi Arabistan'ın normalleşme girişimlerine katılmasını umduğunu kaydetti.

Son dönemde Suudi Arabistan ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi sık sık gündeme getiriliyor.

Amerikalı Yahudi liderlerle görüşen Suudi Arabistan Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Abdul el Cubeyr'in geçen günlerde İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşmenin er geç gerçekleşeceğini söylediği bildirilmişti.

İsrail'in eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon, Suudi Arabistan'ın gelecek yıl İsrail ile normalleşmesi ve İbrahim Anlaşmaları imzacısı ülkeler arasına katılması ihtimalinin bulunduğunu dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.