İsrail'de Arap ülkeleriyle normalleşmenin 'mimarı' Eli Cohen Dışişleri Bakanı oluyor

İsrail'de Arap ülkeleriyle normalleşmenin 'mimarı' Eli Cohen Dışişleri Bakanı oluyor

İbrahim Anlaşmalarının imzalanmasında öncü isimlerden olan eski İstihbarat Bakanı Eli Cohen'in İsrail'in yeni Dışişleri Bakanı olması bekleniyor.

(Fotoğraf: Twitter/@elicoh1)

İsrail'de başbakan olması beklenen Binyamin Netanyahu, Dışişleri Bakanı olarak İsrail'in bazı Arap ülkeleriyle normalleşmesinin "mimarı" olarak görülen eski istihbarat bakanı Eli Cohen'i işaret etti.

Perşembe günü Meclise konuşan Netanyahu, kabinesine yön verme girişimlerine devam ederken Dışişleri Bakanı adayının Cohen olduğunu açıkladı.

Eli Cohen, İbrahim Anlaşmaları kapsamında İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas gibi ülkelerle ilişkilerini normalleştirmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Cohen, Netanyahu'nun Suudi Arabistan ile normalleşme sürecine girilmesi için girişimlerde bulunduğu bir dönemde Dışişleri Bakanı görevini yapacak.

İsrail'in mevcut Başbakanı Yair Lapid, veda konuşmasında Suudi Arabistan'la normalleşmenin temellerini attıklarını söyledi.

Normalleşme sürecine ilişkin kamuoyuna açıklanmayan detayların yeni başbakanla paylaşılacağını belirten Lapid, yeni hükümetin biçimlendirdikleri görüşmelere uymaları halinde Suudi Arabistan'la normalleşmenin kısa bir süre içerisinde gerçekleşebileceğini vurguladı.

Eli Cohen'in Dışişleri Bakanı olmasıyla birlikte İsrail'in dış politikada Suud normalleşmesine büyük önem vermesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.