"İsrail kendi vatandaşı olan Araplara yönelik cinayetleri engellemiyor"

"İsrail kendi vatandaşı olan Araplara yönelik cinayetleri engellemiyor"

İsrail, Filistin asıllı Arap vatandaşlara yönelik artan cinayetlere karşı önlemler almamakla suçlanıyor.

İsrail'in Arap vatandaşları 2022 yılında da silahlı saldırıların hedefi oldu.

"Yahudi-Arap gerilimini dindirmek amaçlı girişimlerde bulunmayı" amaçlayan İbrahim Girişimleri adlı kurum, perşembe günü yayımladığı bir raporda, İsrail'de 2022 yılında 111 Arap vatandaşın ve İsrail vatandaşı olmayan 4 kişinin suç ve şiddet olaylarında öldürüldüğünü ifade etti.

Raporda, son 4 yılda İsrail vatandaşı Filistin asıllı 422 kişinin cinayete kurban gittiği belirtildi.

2022 yılında İsrail'de genel olarak genç Arap vatandaşların silahlı saldırıların kurbanı olduğunun altının çizildiği raporda, İsrail'in Arap vatandaşlarından 2 yaşındaki bir çocuk dahil olmak üzere 7 çocuğun şiddet olaylarında öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

Böylece 2022, İsrail'de Filistin asıllı çocuklar için en ölümcül yıllardan biri oldu.

İsrail polisinin, Arap vatandaşlara yönelik şiddet olaylarının yalnızca 24'ünü açıklığa kavuşturması eleştirilere neden oldu.

Filistin asıllı Araplara yönelik saldırılarda artış

Son dönemde İsrail'de yaşayan Arap topluluğuna yönelik saldırıların artması dikkat çekiyor.

Arap vatandaşlar, İsrail'in söz konusu cinayetlere karşı bir önlem almamasından şikayetçi. İsrail'e bağlı güvenlik güçlerinin söz konusu cinayet sorununu 'kasti' bir şekilde soruşturmadığı söyleniyor.

Filistinli kaynaklar ise saldırıya uğrayan kişilerin Filistin asıllı Araplar olması nedeniyle İsrail makamlarının bu kişilerin ölüm olaylarını araştırmadığını öne sürüyor.

2021 yılında Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları sonrasında İsrail'de yaşayan Araplar sokaklara dökülmüş ve şiddetli eylemler gerçekleştirmişti.

İsrail vatandaşı Araplara yönelik cinayetlerin, bu olayların ardından hız kazanan bir süreç olması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.