İsrail nüfusunun beşte biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor

İsrail nüfusunun beşte biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor

İsrail'de 4 aileden birinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı bildiriliyor.

İsrail Ulusal Sigorta Kurumu (NII), 2021 yılında yoksulluk oranının yüzde 20'ye yükseldiğini açıkladı. Ülkede yoksulluk oranının yükselmesiyle İsrail gelişmiş ülkeler arasında en yoksul ikinci ülke sırasına oturmuş oldu.

Kovid-19 pandemisinin hala etkisini gösterdiği İsrail'de halk, 2020'den bu yana ekonomik sorunlar ve artan enflasyonla mücadele ediyor.

NII tarafından çarşamba günü yayımlanan rapora göre, 2021'de 9 milyon nüfuslu İsrail'de her dört aileden biri aylık giderlerini karşılamada güçlük çekti.

Kuruma göre, 853 bini çocuk, 213 bini yaşlı olmak üzere 2 milyon İsrailli 2021'de yoksulluk sınırının altında bir hayat sürdü.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üye ülkeleri arasında bulunan İsrail'in gelişmiş yoksul ülkeler sıralamasında Kosta Rika'dan sonra ikinci sırada yer aldığının belirtildiği raporda, 2021'de İsrail halkının yüzde 10,6'sının tıbbi tedavi masraflarını karşılayamadığı, yaklaşık olarak yüzde 7'sinin de ilaç alamadığı kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, enflasyonu düşürme ve hayat pahalılığına çözüm bulma taahhüdünde bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.