"İsrail-Suudi Arabistan normalleşme süreci önümüzdeki yıl başlayacak"

"İsrail-Suudi Arabistan normalleşme süreci önümüzdeki yıl başlayacak"

İsrail'in eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Danny Danon, Suudi Arabistan-İsrail normalleşmesinin gelecek yıl ihtimal dahilinde olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi yeniden gündeme taşınıyor.

İsrail'in eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon, geçen hafta perşembe günü İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen İbrahim Anlaşmaları Küresel Liderlik Zirvesi'nde konuştu.

Middle East Monitor'un haberine göre, Danon, Suudi Arabistan'ın gelecek yıl İsrail ile normalleşeceği ve İbrahim Anlaşmaları imzacısı ülkeler arasına katılacacağı ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'la yıllardır temas halinde olduklarını aktaran Danon, önümüzdeki yıl İsrail-Suudi Arabistan normalleşmesine yelken açılacağı beklentisi içerisinde olduğunu söyledi.

Öte yandan Amerikalı Yahudi liderlerle görüşen Suudi Arabistan Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Abdul el Cubeyr'in geçen günlerde İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşmenin er geç gerçekleşeceğini söylediği bildirilmişti.

Ancak El Cubeyr bu durumun biraz zaman alacağını ifade etmişti.

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki normalleşme sürecinin vuku bulacağı bir süredir tartışılıyor.

Son olarak İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Netanyahu'nun ise Suudi Arabistan ile ilişkiler inşa etmek noktasında ciddi çabalara girmeyi planladığı bildiriliyordu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum