ABD daha fazla ülkenin İsrail'le normalleşmesini istiyor

ABD daha fazla ülkenin İsrail'le normalleşmesini istiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nden üst düzey isimler İsrail ile normalleşen ülkeleri artırmak amacıyla Orta Doğu'ya bir gezi düzenleyecek.

ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu'ndan milletvekillerinin ve senatörlerin oluşturduğu İbrahim Anlaşmaları Çalışma Grubu üst düzey heyeti, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bahreyn'e bir ziyaret gerçekleştirecek.

Eski ABD Başkanı Donald Trump liderliğinde 2020 yılında İsrail ile normalleşen ülkelerle yapılan anlaşmaya verilen isim olan İbrahim Anlaşmaları kapsamında daha fazla ülkenin İsrail ile diplomatik ilişkiler kurması isteniyor.

İsrail ile normalleşen ülkelerin sayısını artırmak amacıyla kurulan İbrahim Anlaşmaları Çalışma Grubu, bu hafta Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya yapacağı ziyarette, İbrahim Anlaşmaları imzacısı ülkelerin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek.

Grubun önde gelen isimlerinden ABD Senatörü Jacky Rosen Axios'a yaptığı açıklamada, ziyaret edilecek ülkelerde üst düzey hükümet yetkilileriyle yapacakları görüşmelerin ana temasının "anlaşmaların geliştirdiği ilişkileri nasıl daha da güçlendirebilecekleri ve daha fazla ne kadar ülkeyi anlaşmalara dahil edebilecekleri" konularının olacağını söyledi.

İsrail ile diplomatik ilişkileri kurması istenen ülkelerin başında Suudi Arabistan ve Umman geliyor.

Her iki ülkenin İsrail ile normalleşmesi için bir süredir çeşitli girişimlerde bulunulduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.