Netanyahu yeni dönemin ilk ziyaretini BAE'ye yapacak

Netanyahu yeni dönemin ilk ziyaretini BAE'ye yapacak

İsrail'de yeniden başbakanlık koltuğuna oturacak Binyamin Netanyahu'nun bölgede daha çok ülkeyle barışı sağlama hedefini benimseyeceği belirtiliyor.

İsrail'de başbakan olarak seçilen Binyamin Netanyahu, bugüne kadar birçok tarihi barış anlaşmasına öncülük ettiğini, göreve gelmesinden itibaren de bunun için çalışacağını söyledi.

Netanyahu, Amerikalı gazeteci Bari Weiss'e geçen hafta yaptığı açıklamalarda, İsrail'in dışişleri ve savunma siyasetinde izlenilecek çizelgelerin şahsi sorumlusunun kendisinin olacağını belirtti.

Dış ilişkiler politikası çerçevesinde Netanyahu, kendi döneminde ABD aracılığında imzalanan İbrahim Anlaşmaları'na bölgeden daha fazla ülkenin de dahil olmasını istiyor.

Bu kapsamda Netanyahu'nun Başbakan koltuğuna resmi bir şekilde oturması durumunda ilk ziyaretini Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapması bekleniyor.

Netanyahu Amerikalı gazeteci Weiss ile yaptığı röportajda, barışı yayma konusundaki ciddiyetini ortaya koymanın bir işareti olarak ilk ziyaretini BAE'ye gerçekleştireceğini kaydetti.

Al-Monitor'a konuşan Netanyahu'ya yakın üst düzey kaynaklar, hükümetin tam olarak kurulmasından önce, Binyamin Netanyahu'nun BAE ziyaretini yürütmek için hazırlıkların şimdiden başladığını vurguladı.

Geçen hafta Tel Aviv'de BAE'nin Ulusal Günü kutlamalarına katılan Netanyahu, orada katılımcılara Dubai'yi ziyaret etme niyetine sahip olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan başbakan olarak seçilen Binyamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan ile bağlar inşa etmek noktasında ciddi çabalara girmeyi planladığı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.