İsrail Şam Havalimanı'na hava saldırısı düzenledi

İsrail Şam Havalimanı'na hava saldırısı düzenledi

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a yönelik hava saldırısında 2 Esed rejimi askerinin öldüğü açıklandı.

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'a yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi.

Başkent çevresine ve Şam Uluslararası Havalimanı'na yönelik pazar günü gece saatlerinde gerçekleşen İsrail hava saldırıları sonucunda Esed rejimine bağlı güçlerden iki unsurun öldüğü açıklandı. Ölenlerden birinin binbaşı olduğu ifade edildi.

Böylece İsrail 2023 yılında Suriye'de Esed rejimine yönelik ilk saldırısını gerçekleştirmiş oldu.

Esed rejimine bağlı SANA haber ajansından yapılan açıklamada İsrail'in Taberiye Gölü üzerinden yaptığı saldırılarda 2 rejim askerinin öldüğü, 2 askerin yaralandığı belirtilirken saldırılar sonucunda Şam Uluslararası Havalimanı'nın hizmet dışı kaldığı duyuruldu.

Ancak havalimanın pazartesi sabah 9.00 sularında yeniden hizmete açıldığı bildirildi.

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin ilk hava saldırısıyla birlikte, Esed rejimine ve İran'a "iç güvenliğine tehdit oluşturacağını düşündüğü herhangi bir hedefe saldırı yürütme politikasını devam ettirme niyetinde olduğu" sinyalini vermek istediği düşünülüyor.

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Esed rejimi ve İran destekli milislere yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.