"İsrail, Irak-Suriye sınırında hava saldırısı düzenledi"

"İsrail, Irak-Suriye sınırında hava saldırısı düzenledi"

İsrail'in Irak'tan Suriye'ye geçen İran destekli milislere ait olan bir konvoya hava saldırısı düzenlediği ifade edildi.

İsrail'in Suriye-Irak sınırında İran destekli milislere yönelik bir hava saldırısı tertip ettiği bildirildi.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor iline bağlı El Bukemal ilçesinde dün İsrail tarafından düzenlendiği belirtilen hava saldırısında İran destekli milislere ait 25 kamyondan oluşan bir lojistik konvoyu hedef alındı.

Irak'tan yola çıktığı ifadeedilen İran destekli milislere ait mühimmat dolu konvoyun, Suriye'deki Lübnan Hizbullahı'nın elinde bulunan El Bukemal sınır kontrol kapısından geçmesi sonrası İsrail tarafından vurulduğu belirtildi.

Amerikalı yetkililer, BBC muhabirlerine yaptığı açıklamada, Suriye toprakları içerisinde vurulan konvoya yönelik saldırının arkasında ABD'nin olmadığını söyledi. Bölge kaynakları saldırıyı İsrail'in düzenlediğini kaydediyor.

Konvoyun İran Devrim Muhafızlarına ait olduğu iddia ediliyor.

Aynı bölge bir süre önce de hedef alınmıştı

Öte yandan Temmuz 2022 tarihinde kimliği belirsiz savaş uçakları, El Bukemal'de konuşlanmış İran destekli milislere yönelik 15 hava saldırısı gerçekleştirmişti

Görgü tanıkları, saldırılarda askeri mevzilerin vurulduğunu belirtmişti.

Hava saldırıları sonucunda meydana gelen zayiatlar bilinmezken saldırıların ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçlerince düzenlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulmuştu.

Bölgeye yönelik hava saldırıları, askeri yetkililer ve Şii din adamlarından oluşan İran Güvenlik Konseyi'nin o dönemde El Bukemal'deki askeri ve güvenlik noktalarına ziyarette bulunmasının ardından gelmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum