Suriye'de İran destekli milislere hava saldırısı

Suriye'de İran destekli milislere hava saldırısı

Kimliği belirsiz savaş uçaklarının Deyrizor'un El Bukemal bölgesinde yaklaşık 15 hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Kimliği bilinmeyen savaş uçakları Çarşamba günü Suriye-Irak sınırında bulunan Deyrizor kırsalında El Bukemal kasabasında İran destekli milislerin mevzisini hedef aldı.

"Syrian Observer" sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, kimliği belirsiz savaş uçakları El Bukemal'de konuşlanmış İran destekli milislere yönelik 15 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Görgü tanıkları, saldırılarda askeri mevzilerin vurulduğunu belirtti.

Hava saldırıları sonucunda meydana gelen zayiatlar bilinmezken saldırıların ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçlerince düzenlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Askeri yetkililer ve Şii din adamlarından oluşan İran Güvenlik Konseyi geçtiğimiz haftalarda El Bukemal'deki askeri ve güvenlik noktalarına bir ziyarette bulunmuştu. Ayrıca İran destekli milislerin El Bukemal'deki faaliyetlerinden sorumlu el Hac Asker'i de ziyaret eden güvenlik heyetinin, Rakka ve Deyrizor'daki Afgan ve Devrim Muhafızları milislerinin etkinlik alanlarının değerlendirilmesini yaptığı kaydedilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.