Rusya'dan Suriye'de YPG'ye üst düzey ziyaret

Rusya'dan Suriye'de YPG'ye üst düzey ziyaret

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası harekatı öncesi bölgesel aktörler ülkedeki girişimlerini sürdürüyor.

Rus bir askeri heyet salı günü Beşar Esed rejimi ve YPG yetkilileri ile görüşmek üzere Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı'ya indi.

Yerel kaynaklara göre Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetlerinden sorumlu General Alexander Chaiko öncülüğündeki heyet bir savaş uçağı ve bir helikopterle Hmeymim Hava Üssü'nden havalanarak Kamışlı Uluslararası Havaalanı'na ulaştı.

Chaiko liderliğindeki heyetin Kamışlı'ya ziyareti dün Türkiye-Rusya-İran arasında düzenlenen üçlü zirve sırasında gerçekleştirildi.

"Al Mayadeen"in haberine göre, Rus heyetinin, Türkiye'nin Suriye kuzeydoğusuna olası harekatı öncesi YPG ile Esed rejimi arasında bir anlaşmaya varılmasına ilişkin görüşmelere arabuluculuk yaptığı bildirildi.

Öte yandan Rus komutan Chaiko'nun YPG ile Esed rejimi arasındaki birlikteliği pekiştirmeyi hedeflediği belirtildi.

Rus heyetinin Türkiye'nin Suriye içerisinde yapacağı herhangi bir askeri operasyona karşı çıktığı vurgusu yapılan görüşmelerde, Moskova'nın duruşunun da bu konuda aynı görüşü taşıdığının altı çizildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üçlü zirve sonrasında "Tel Rıfat ve Menbiç'in terör yatağı haline geldiğini ve terör örgütünün sığındığı bu limanları temizlemenin vaktinin geldiğini" ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.