Hamaney'den Erdoğan'a kırmızı ışık: Suriye'ye yönelik operasyondan vazgeçin

Hamaney'den Erdoğan'a kırmızı ışık: Suriye'ye yönelik operasyondan vazgeçin

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunan İran lideri Ali Hamaney, Türkiye'nin olası Suriye harekatına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte İran'a gerçekleştirdiği ziyarette Ali Hamaney ile de görüşme gerçekleştirdi.

Hamaney, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılım sağlayacağı üçlü zirve öncesi Erdoğan'a Suriye'ye yönelik yeni bir askeri harekat başlatmamasını önerdi.

İran lideri, Türkiye'nin yeni askeri operasyonunun yalnızca Suriye ve Türkiye'ye değil bölgeye de zarar vereceğini belirtti.

İran'ın "teröre karşı mücadelede" Türkiye ile "kesinlikle iş birliğine başvuracağını" söyleyen Hamaney, yeni bir saldırının "herhangi bir grupla sınırlı olmayan teröristlerin" çıkarına olacağını kaydetti.

Hamaney ayrıca İran'ın Türkiye sınır güvenliğini kendi güvenliği gibi gördüğüne ilişkin Erdoğan'a güvence verdi. Öte yandan Hamaney Suriye'deki çıkmazların müzakereler yoluyla çözülmesi gerektiğini savundu.

Erdoğan ise "sınırda varlık gösteren terör örgütlerinin askeri yardımlarla Batı ülkelerince desteklendiğini" belirtti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum