Suriye: Esed rejimi Türkiye'nin hedefindeki bölgelere asker sevk ediyor

Suriye: Esed rejimi Türkiye'nin hedefindeki bölgelere asker sevk ediyor

Esed rejimi Türkiye'nin Suriye'ye yönelik harekat sinyali vermesinden bu yana YPG bölgelerindeki askeri varlığını artırıyor.

Esed rejimi güçleri Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası harekatı öncesinde ülkenin kuzeyinde yer alan Halep ve Rakka kırsalında YPG bölgelerindeki saflarını güçlendirmeye devam ediyor.

Rejim güçlerine bağlı askeri birliklerin son olarak sınır bölgelerine yakın noktalardaki çeşitli cephe hatlarına konuşlandırıldığı aktarılıyor.

Rejim güçlerinin Halep ve Rakka kırsalına takviye edilmesi kapsamında Ayn İsa ve Ayn el Arab'a (Kobani) yönelik askeri sevkiyatların kesintisiz bir şekilde sürdüğü ifade ediliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi dün Esed rejiminin, yaklaşık 250 asker, 5 tank ve çok sayıda ağır silahlardan oluşan bir konvoyu Menbiç'ten Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa’ya gönderdiğini açıklamıştı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon hazırlığının ardından Esed rejimi YPG bölgelerine askeri sevkiyata hız vermiş durumda.

Uzmanlar bu bölgelerin Türkiye'nin olası harekatı öncesi Rusya'nın baskısıyla YPG tarafından Esed rejimine teslim edilmesine çalışıldığını ifade ediyorlar.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.