Rusya ve Esed rejimi Türkiye'nin yaklaşan operasyonu öncesi İdlib'de saldırılarını artırıyor

Rusya ve Esed rejimi Türkiye'nin yaklaşan operasyonu öncesi İdlib'de saldırılarını artırıyor

HTŞ'nin ve bazı ÖSO gruplarının son dönemde İdlib'deki cephe hatlarına yoğun takviye yaptığı bildiriliyor.

İdlib'deki en büyük rejim karşıtı muhalif oluşum olan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) ve Türkiye destekli muhalif gruplar, İdlib'in güney ve doğu kesimlerinde Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerine yönelik saldırılarını artırdı.

Halid el Hatib'in Al Monitor için kaleme aldığı analiz haberde, HTŞ ve Türkiye destekli bazı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının Cebel ez Zaviye, Türkmen Dağı, Kürt Dağı ve Gab Ovasında bulunan rejim güçlerinin mevzilerine yönelik bombardımanlarında son dönemde artış yaşandığı kaydedildi.

Haberde, HTŞ ve diğer muhalif grupların, Esed rejimi ve Rusya merkezli İdlib ili kırsalında yer alan birçok köy ve kasabaya yönelikkara ve hava saldırılarına bir yanıt olarak karşı güçlerin mevzilerini bombardımana tuttuğu bilgisine yer verildi.

Rusya'ya ait SU-24 bombardıman uçağının Cebel Ez Zaviye'de hava saldırıları düzenlediği görülüyor:

Öte yandan Rusya'nın Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde İdlib güneyindeki köyleri hava saldırılarıyla hedef alması dikkat çekti. Beyaz Baretliler sivil savunma örgütü saldırıları doğruladı.

Esed rejimine bağlı güçlerin 4 Temmuz'da İdlib kırsalındaki Afis kasabasında ateş açması sonucu 1 çocuğun yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Kimliğinin gizli kalması koşuluyla Al Monitor'a konuşan ÖSO yetkilisi, Rusya destekli Esed rejimi güçlerinin 14 Temmuz'da İdlib doğusuna yönelik sızma girişimlerine HTŞ ve ÖSO mensuplarınca karşılık verildiği bilgisini paylaştı. Yetkili ayrıca, karşı saldırılarda rejim güçlerinin ağır kayıplar verdiğine değindi.

HTŞ'nin İdlib komutanı Ebu Bekir el Humsi Al Monitor'a verdiği demeçte, grubun İdlib güneydoğusundaki Cevbas kasabasında yer alan rejim güçlerine ait noktalarına düzenlediği sızma girişimlerinde Esed rejimi güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğünü kaydetti.

Bölge uzmanları, HTŞ ve ÖSO gruplarının ilerleyen süreçte Rusya destekli Esed rejimi güçlerine yönelik saldırılarını daha da artıracağının altını çiziyor.

Öte yandan Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki bölgelere yönelik operasyonunun gündemde olduğu bir dönemde İdlib'e yönelik Rusya ve Esed rejimi saldırıları oldukça dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.