Rusya İdlib'deki çadır kenti misket bombalarıyla vurdu

Rusya İdlib'deki çadır kenti misket bombalarıyla vurdu

Savaş nedeniyle yerinden edilmiş çok sayıda ailenin yaşadığı İdlib'in batısındaki çadır kent Rusya ve Beşar Esed rejimi güçlerince hedef alındı.

Bugün sabah saatlerinde İdlib'in batısındaki Kefer Calis beldesinde bulunan çadır kent Rusya ve Esed rejimi güçleri tarafından misket bombalarıyla hedef alındı.

Erken saatlerde gerçekleşen saldırı nedeniyle aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda sivil hayatını kaybederken birçok sivil de yaralandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığı bilgilere göre Rusya'nın havadan gerçekleştirdiği bombardımana Esed rejimine bağlı güçler de karadan eşlik etti.

Çadır kentin yoğun bir şekilde hedef alındığı saldırıda Gözlemevi'nin aktardığı bilgilere göre en az 9 kişi hayatını kaybetti, 70'den fazlası da yaralandı.

Hayatını kaybedenler arasında 2 çocuk ve 1 kadının da bulunduğu kaydedildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Rusya ve Esed rejimine bağlı güçler sabah saatlerinde çadır kenti hedef alan en az 30 füze saldırısı düzenledi.

Saldırıda misket bombalarının kullanıldığının anlaşıldığı görüntüler ise bölge sakinlerince kaydedildi:



Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.