Esed rejimi ve Rusya Türkiye'ye karşı Suriye'nin kuzeyinde konuşlanıyor

Esed rejimi ve Rusya Türkiye'ye karşı Suriye'nin kuzeyinde konuşlanıyor

Esed rejimi güçlerinin Rusya ait helikopterler eşliğinde Suriye'nin kuzeyinde askeri varlığını pekiştirdiği açıklandı.

Beşar Esed rejimi güçleri, Türkiye'nin bir operasyon için hazırlık yaptığı Suriye kuzeyindeki Menbiç ve Tel Rıfat bölgelerine ve cephe hatlarına yönelik askeri sevkiyatını ivedilikle sürdürüyor.

Son olarak rejim güçlerinin Halep'in doğu kırsalındaki Menbiç ve Rakka kuzeyindeki Ayn İsa'ya asker konuşlandırmasının yanı sıra tank, ağır silah ve mühimmat taşıdığı aktarılıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin haberine göre Esed rejimi salı günü sabahı askeri birlik, tank ve mühimmat yüklü araçları Menbiç'in kuzeyindeki Arap Hasan bölgesine ulaştırdı.

Haberde ayrıca Menbiç kırsalına getirilen rejim güçlerine bağlı askeri birliklerin cephe hatlarına konuşlandığı aktarıldı.

Öte yandan bazı rejim unsurlarının da Rakka kuzeyinde bulunan Ayn İsa bölgesinde yerleşik rejim güçleri noktalarına takviye edildiği belirtildi.

Son zamanlarda Esed rejimi güçlerinin Suriye kuzeyinde özellikle Menbiç, Tel Rıfat ve Ayn İsa bölgelerine yönelik askeri sevkiyatını artırması dikkat çekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün SİHA'lar ile Tel Rıfat kırsalında Esed rejimine bağlı unsurları hedef almıştı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki harekat planları kapsamında saldırılarına hız verdiği görülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.