MİT Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin kilit isimlerini hedef aldı, ABD taziye mesajı yayınladı

MİT Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin kilit isimlerini hedef aldı, ABD taziye mesajı yayınladı

Türkiye'nin son dönemde Suriye kuzeyinde YPG kontrollü bölgelere kara ve hava saldırılarını artırması dikkat çekiyor.

Türkiye son günlerde Suriye'nin kuzeyinde yer alan YPG kontrollü bölgelere saldırılarını artırdı.

Bu kapsamda Türkiye cuma günü Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilinde YPG güçlerini silahlı insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

Türkiye'ye ait SİHA'ların bölgede YPG'lileri taşıyan bir aracı vurması sonucu 3 YPG'linin öldürüldüğü bildirildi.

YPG kaynaklarından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin SİHA saldırısında YPG'nin Terörle Mücadele Birimi komutanı Salva Yusuf, aynı birime bağlı Ruha Başar ve Kadın Koruma Birimleri lideri Civana Hisso'nun öldüğü" ifade edildi.

ABD'den YPG'ye başsağlığı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), YPG mensuplarının öldürülmesi üzerine yayımladığı bir mesajda örgüte baş sağlığı diledi.

CENTCOM'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda YPG'nin "Terörle Mücadele Birimi" komutanı Salva Yusuf'un IŞİD'e karşı savaşta mühim roller oynadığının altı çizildi.

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Ayn el Arap (Kobani) kentinde düzenlenen özel bir operasyonda kentin YPG'nin sorumlusu "Kendal Ermeni" kod adlı Şahin Tekintanğaç'ı etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum