ABD'li komutandan PKK/YPG'lilere Kürtçe tebrik

ABD'li komutandan PKK/YPG'lilere Kürtçe tebrik

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın bu ülkedeki yapılanması olan YPG'ye desteğine devam ediyor.

Son olarak PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG'ye bağlı "özel kuvvet" biriminin mezuniyet törenine katılan ABD Özel Kuvvetler Komutanı Jeff Dennis, törende Kürtçe bir konuşma yaparak mezun olan YPG güçlerini tebrik etti.

"Gurur duyuyoruz"

Dennis konuşmasında "Bugün bana konuşma fırsatı verdiğiniz için mutluyum Benim adım Jeff Dennis, Himo'daki ABD özel kuvvetleri komutanıyım. Başarınızla gurur duyuyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için zorlu bir eğitimden geçtiniz. Sizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG Türkiye tarafından "terör örgütü" olarak tanınıyor. ABD ise Suriye'nin kuzeyinde geniş bir alanı kontrolü altında tuta YPG güçlerine askeri ve siyasi boyutta geniş kapsamlı destek sağlıyor.

Türkiye'nin tüm diretmesi ve uyarılarına rağmen ABD, YPG güçlerine askeri destek sağlamaya devam ediyor. Bölgedeki birçok YPG'linin ABD ordusu tarafından özel olarak eğitildiği biliniyor.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum