ABD CENTCOM Komutanı Hol kampını ziyaret etti, üst düzey YPG'lilerle görüştü

ABD CENTCOM Komutanı Hol kampını ziyaret etti, üst düzey YPG'lilerle görüştü

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Erik Kurilla, dün PKK'nın Suriye uzantısı YPG kontrolündeki El Hol kampına bir ziyarette bulundu.

CENTCOM açıklamasında Komutan Kurilla'nın ilk olarak Suriye'nin kuzeyindeki kampta IŞİD ile yaşanan çatışmalarda öldürülen 2 YPG'linin ailelerine başsağlığı dilediği bilgisi yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Hol kampında YPG ile IŞİD mensubu mahkumlar arasında çatışmalar yaşanmıştı.

YPG'nin söz konusu kampta IŞİD'e karşı mücadelesinin devam edeceğinin altının çizildiği CENTCOM açıklamasında ABD'nin Hol kampında güvenliği sağlama noktasında YPG ile koordinasyonu sürdüreceği vurgulandı.

CENTCOM Komutanı Kurilla bölgeye yaptığı ziyarette YPG güçlerinin üst düzey ismi Mazlum Kobani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

El Hol kampında son durum

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer geçtiğimiz ay, bölge ziyaretinde kamp ortamındaki şartların kötüye gittiğini kaydetmişti.

Öte yandan ICRC tarafından yapılan açıklamada, sürdürülemez kamp koşullarına karşı acil ve somut önlemler alınması teklif edilmişti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Hol kampı, yüzde 90'ının kadınların ve çocukların oluşturduğu 56 bin mülteci ve yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapıyor.

Kampta mevcut şartların gittikçe kötüleştiği, çocukların istismar edildiği ve çalışmaya zorlandığı, kadınların ise psikolojik sorunlarla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

YPG'nin kontrolündeki Hol kampında bölgedeki savaşlarda ölen IŞİD mensuplarının, tamamına yakını kadın ve çocuklardan oluşan aileleri tutuluyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum