İngiliz hükümetine 'El Hol kampı' çağrısı

İngiliz hükümetine 'El Hol kampı' çağrısı

İngiltere hükümetine yapılan çağrıda, Suriye'de YPG kontrolündeki Hol kampında yaşayan bir İngiliz annenin ve çocuğunun ülkeye geri alınması talebi gündeme getirildi.

İngiltere'de milletvekilleri ve insan hakları örgütleri, Suriye'de YPG kontrolündeki el-Hol kampında bulunan İngiliz vatandaşlarının ülkeye geri alınmasını istedi.

İngiltere hükümetine yapılan çağrıda, Suriye'de YPG kontrolündeki Hol kampında yaşayan bir İngiliz annenin ve çocuğunun ülkeye geri alınması talebi gündeme getirildi.

Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi, 2019'da Suriye'de meydana gelen bir patlamada yaralanan Meryem ve oğlu Zeyd'in (İsimler, güvenlik sebebiyle değiştirilmiştir) ülkeye geri getirilmesi için defalarca talepte bulunulduğunu ancak çabaların yanıtsız bırakıldığını açıkladı.

Ofise göre patlamanın ardından ağır yara alan Meryem'in hayati tehlikesi bulunuyor.

Milletvekillerinin, kadın ve çocukların kaçırıldığına dair güvenilir veriler sunmasına rağmen hükümetin harekete geçmediği ifade ediliyor.

The Guardian'a konuşan Muhafazakar Milletvekili Andrew Mitchell, "Hükümetin bu mevzudaki görüşünü kavramak gerçekten zor. Hükümet, tıbbi tedavisi gereken ve yürümekte zorlanan İngiliz kadının, ulusal güvenlik için bir tehdit olduğuna inanmamızı bekliyor. Birleşik Krallık bu kadar ürkek ve acımasız mı? Hükümeti, bir çocuğu yetim bırakma riskini üstlenmemeye ve aileyi ülkeye geri almaya çağırıyorum." dedi.

Bu hafta yayımlanan bir rapora göre, YPG'nin IŞİD üyelerinin eşleri olduğu iddia edilen kadın ve çocukları tuttuğu kamplarda mevcut şartların gittikçe kötüleştiği, çocukların istismar edildiği ve çalışmaya zorlandığı, kadınların ise psikolojik sorunlarla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

İngiltere'nin şu ana kadar yedi çocuğu ülkeye kabul ettiği fakat kadınları almadığı biliniyor. Hol kampında ise 30 İngiliz kadın ve çocuğun bulunduğu düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.