El-Hol Kampı'nda insani kriz devam ediyor

El-Hol Kampı'nda insani kriz devam ediyor

Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG kontrolünde bulunan el-Hol kampında üç ceset bulundu.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki YPG kontrolünde bulunan el-Hol kampında üç ceset bulundu. Cesetlerin, kamptaki IŞİD ailelerin tutulduğu üçüncü kısımda bulunduğu belirtildi.

Son zamanlarda kamp içerisinde şiddetin arttığı iddia ediliyor.

Yerel kaynaklara göre Nisan ayında, kampta tutulanlardan altısı Iraklı dokuz kişi öldürüldü.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer yakın bir zaman içerisinde gerçekleştirdiği kamp ziyaretinde kamp ortamındaki şartların kötüye gittiğini kaydetti.

Kamptaki çocukların uluslararası standartların gerektirdiğinden daha az yiyeceğe, temiz suya, eğitime ve sağlık erişimine sahip olduğunun altını çizen Maurer, çocukların sürekli tehlikelere maruz kalarak bir hayat geçirdiklerini belirtti.

Mauer, daha çok Avrupalı ülkelerin vatandaşları olan IŞİD üyelerinin eşlerinin ve çocuklarının unutulmaması ve ülkelerine geri alınmaları gerektiğine değindi.

Öte yandan ICRC tarafından yapılan açıklamada, sürdürülemez kamp koşullarına karşı acil ve somut önlemler alınmasına dair eyleme geçilmesi teklif edildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre el-Hol kampı, 56 bin mülteci ve yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.