ABD: Türkiye'nin hava saldırıları kuvvetlerimizi tehlikeye atıyor

ABD: Türkiye'nin hava saldırıları kuvvetlerimizi tehlikeye atıyor

CENTCOM, Türkiye'nin YPG ile ABD'nin ortak kullandığı üssü vurmasının Amerikalı güçleri tehlikeye attığını duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun ortak kullandığı üssü vurmasının ABD güçlerini tehlikeye attığını açıkladı.

Euronews'in haberine göre, ABD ordusunun Orta Doğu'daki Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı, ilk açıklamasında Türkiye'nin düzenlediği hava saldırılarının kendi kuvvetlerine zarar vermediğini, zira "en yakın saldırıların ABD askerlerinden en az 20-30 km uzakta" olduğunu açıklamıştı.

Ancak çarşamba günü AFP'ye yazılı bir açıklama gönderen CENTCOM, "ABD güçlerinin ve personelinin tehlikede olduğuna dair ek bilgiler aldığını" bildirdi.

CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino daha önce de ABD'nin "Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak herhangi bir askeri eyleme" karşı olduğunu ifade etmişti.

Salı günü Bayraktar SİHA'ları, YPG ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun ortak kullandığı üssü bombalamıştı.

Aralarında Amerikalıların da bulunduğu yüzlerce uluslararası koalisyon askeri, Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki bölgelerde konuşlanmış durumda.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.