ABD İran'a karşı Körfez bölgesine yüzlerce insansız deniz aracı gönderecek

ABD İran'a karşı Körfez bölgesine yüzlerce insansız deniz aracı gönderecek

CENTCOM Komutanı Michael Kurilla, gelecek yıl 100'den fazla insansız deniz aracından oluşan bir filonun Körfez bölgesi sularında faaliyete geçeceğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Körfez bölgesindeki deniz ulaşımına yönelik tehditleri engellemek amacıyla bu bölge sularına 100'den fazla insansız deniz aracı sevkiyatı yapılacağını açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Kurilla Bahreyn'de düzenlenen "Manama Diyalogu" konferansında cumartesi günü yaptığı açıklamada, 100'den fazla insansız deniz aracının Körfez'deki sulara konuşlandırılacağının haberini verdi.

Washington yönetimi öncülüğünde alınan bu karar, İsrail'in Umman Körfezi'nde bir yakıt tankerinin silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) vurulmasından İran’ı sorumlu tutmasının ardından geldi.

Liberya bandıralı “Pacific Zircon” adlı petrol tankeri geçen hafta, Umman açıklarındayken bomba yüklü bir insansız hava aracı ile hedef alınmıştı.

CENTCOM Komutanı Kurilla'ya göre, ABD öncülüğündeki 'Görev Gücü 59'un gelecek yıl bu vakitlerde, 100'den fazla insansız gemi ve denizaltıdan oluşan bir filo ile hizmet vereceğini söyledi.

Söz konusu filonun, denizcilik alanında iletişim ve nüfuz alanı sağlama konusunda görev alması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.