ABD: Suriye'de IŞİD'e karşı hava indirmesi düzenledik

ABD: Suriye'de IŞİD'e karşı hava indirmesi düzenledik

Amerika Birleşik Devletleri kaynakları, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'in üst düzey iki yetkilisini öldürdüğünü açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından dün yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir hava saldırısında IŞİD'in "vali yardımcısı" Ebu Haşum el Humavi ve Humavi'ye yakın bir üst düzey ismin de öldürüldüğü öne sürüldü.

CENTCOM açıklamasında, perşembe günü yerel saatle 18.32 sularında saldırının icra edildiği sırada ABD tarafının herhangi bir kayıpla karşılaşmadığı bildirildi. CENTCOM ayrıca, yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda sivillerin zarar görmediği bilgisine ulaştığını ifade etti.

Öte yandan ABD'nin perşembe günü sabah saatlerinde Haseke iline bağlı Kamışlı bölgesinde gerçekleştirdiği indirme operasyonunda bir IŞİD mensubunun daha öldürüldüğü açıklanmıştı.

CENTCOM, söz konusu açıklamayı doğrulayarak öldürülen kişinin Rekkan Vahid eş Şemri isimli IŞİD üyesi olduğunu ifade etti.

Söz konusu indirmede Eş Şemri'nin öldürülmesinin yanı sıra ona yakın olan isimlerden biri yaralanırken iki IŞİD mensubunun da yakalandığı ileri sürüldü.

Yerel kaynaklara göre ABD'nin operasyonu Esed rejimi kontrolündeki Haseke'nin Muluk Saray bölgesinde 4 helikopterle gerçekleşti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum