"Türkiye, Suriye'nin kuzeyine kara harekatı için Rusya ile pazarlık yapıyor"

"Türkiye, Suriye'nin kuzeyine kara harekatı için Rusya ile pazarlık yapıyor"

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı küçük ölçekli bir kara harekatı gerçekleştirmek için Rusya ile görüşmelerde bulunduğu ifade ediliyor.

Türkiye ve Rusya yetkilileri arasında Suriye'nin kuzeyine düzenlenecek olası bir harekat üzerine görüşmelerin gerçekleştirildiği bildiriliyor.

Middle East Eye'dan Levent Kemal ve Ragıp Soylu imzasıyla yayımlanan haberde, Türk ve Rus yetkililerin, gelecek haftalarda Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye karşı küçük ölçekli bir harekat düzenlenmesi üzerine müzakerelerde bulunduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen günlerde Suriye'nin kuzeyine yönelik bir kara harekatının sinyalini vermişti.

Erdoğan, Irak ve Suriye kuzeyine kara harekatının devam edip etmeyeceğine dair bir soruya "Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir güç Kara Kuvvetlerinden de buna katılması gerekir; bunu da zaten ilgili birimlerimiz, Savunma Bakanlığımız, Genelkurmayımız birlikte kararını verirler; istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız. Zaten burada varlık gösteren ülkelerle de biz diplomatik ilişkilerimizi yaparak adımlarımızı ona göre attık ve atıyoruz." yanıtını vermişti.

Öte yandan Erdoğan Suriye'nin kuzeyiyle ilgili son olarak şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Tel Rifat, Münbiç, Ayn El Arab gibi çıban başı yerleri bir bir halledeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. O beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır."

Bu kapsamda Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye hava saldırılarının yanı sıra kara harekatı da gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum