"İsrail ile Hizbullah arasında çatışma yaşanabilir"

"İsrail ile Hizbullah arasında çatışma yaşanabilir"

İsrail ordusu ülkenin kuzeyinde Hizbullah ile yaşanılan deniz sınırı krizinin çatışmalara dönüşmesi için "akla yatan bir ihtimal" olduğunu bildirdi.

İsrail'e ait Kanal 12 televizyonunda yayımlanan bir rapora göre İsrail ordusu bölgede yüksek seyreden tansiyonun çatışmalara dönüşebileceğini öngörüyor.

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı'nın yayımladığı rapora dayandırılan haber, dökümanların sadece belli kısımlarından elde edilen bilgileri içeriyor.

Buna göre, Hizbullah ile çatışmaları yaşanması "akla yatkın bir olasılık" olarak öne çıkıyor.

İki ülke arasında ara buluculuk yapan ABD'den cuma günü gelen açıklamada, dolaylı yapılan görüşmelerde birtakım ilerlemelerin kaydedildiği ama bir anlaşmaya varılması için yolun sonunun henüz görünmediği ifade edilmişti.

Kanal 12 ise Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bölgede etkisini yeniden artırmak için İsrail'e savaş açabileceğini öne sürdü.

Habere göre Lübnan'da Hizbullah'ın nüfuzu bir süredir düşüşte ve Nasrallah buna karşı İsrail ile kontrollü bir çatışma arayışında olabilir.

Geçtiğimiz aylarda İsrail'in iki ülke arasında tartışmalı bir bölge olan Kariş sahasında gaz arama çalışmaları yapması Nasrallah'tan sert tepki görmüştü.

İki ülkenin deniz sınırları üzerinden yükselen gerilim uzun süredir durulmuş değil.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum