ABD, İngiliz ve Fransız askeri yetkililer Suriye'de YPG ile görüştü

ABD, İngiliz ve Fransız askeri yetkililer Suriye'de YPG ile görüştü

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon yetkilileri, Türkiye'nin olası Suriye harekatı öncesi YPG kontrolündeki bölgelere ziyaretlerini sürdürüyor.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'a bağlı bir askeri heyet, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrolü altındaki Halep ilinin kuzeydoğusundaki Menbiç ve doğusundaki Ayn el Arab'a (Kobani) bir ziyaret gerçekleştirdi.

40 kadar ABD'li, İngiliz ve Fransız yetkilisinden oluşan Uluslararası Koalisyon askeri heyeti, çarşamba günü sabah Menbiç fabrikasında YPG mensuplarıyla bir araya geldi.

koalisyon.jpeg

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin haberine göre, koalisyon yetkilileri, bölgede YPG çatısı altında faaliyet gösteren üst düzey yöneticileriyle Türkiye'nin olası Suriye harekatını değerlendirdi.

Görüşmelerin yapıldığı fabrika:

Koalisyon ile YPG arasında gerçekleşen görüşmelerin bir gün sonrasında 7 Temmuz günü Türkiye'ye ait SİHA'ların Halep'in kuzeydoğusundaki Menbiç kırsalında gerçekleştirdiği saldırıda YPG bağlantılı Menbiç Askeri Konseyi'nin bir üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

Koalisyon YPG ile Ayn el Arab bölgesinde de görüştü

ABD ve İngiliz yetkililerinden oluşan bir heyetin on araçla birlikte Halep doğusundaki Ayn el Arab'a geldiği ve YPG altındaki Fırat Bölgesi Yürütme Konseyi üyeleriyle görüşmelerde bulunduğu aktarıldı.

Görüşmelerde Türkiye'nin bölge üzerine olası harekatının yanı sıra güvenlik ve siyasi meselelerinin ele alındığı bildirildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum